Rouwen en vieren

zaterdag 16 december 2023 19:00donderdag 28 december 2023 20:00

Vanaf 16 december vindt vanuit Ede Viert de 2e editie plaats van Rouwen en Vieren. In een glazen kas op het Oude Kerkplein zal ruimte zijn om een kaarsje te branden voor diegene of datgene wat je mist, of een lint te beschrijven voor hetgeen je dankbaar bent.

Tijdens de 12 dagen dat de kas open is zal op verschillende momenten ruimte zijn voor muziek, thema’s en andere uitingen die te maken hebben met rouwen en vieren. De programmering vindt plaats bij 30 ML, Oude Kerkplein 68. Rouw is onderdeel van ons dagelijks bestaan. Je wordt er mee geconfronteerd op de meest onverwachte momenten. In de auto naar je werk, bij het vouwen van de was, het tafeldekken of bijvoorbeeld tijdens het doen van je kerstinkopen.

Rouw heeft in deze tijd vaak geen zichtbare plek meer. Waar vroeger mensen in zwart gekleed waren, of op zondag in de kerk een stoel leeg bleef, lijkt het nu soms alsof je de enige bent.

Door deze publieke plek voor rouwen en vieren wordt zichtbaar: ‘Ik ben niet alleen’. Ieder kaarsje vertelt een verhaal. Vieren en rouwen gaan vaak hand in hand. Daarom is het in december extra belangrijk om naar elkaar om te zien en te kunnen ervaren dat ook verdriet en dankbaarheid een zichtbare plek mogen hebben.

Tijdens openingstijden van de kas zullen er vrijwilligers aanwezig zijn om je wegwijs te maken of om even naar je verhaal te luisteren. De kas is elke dag open van 17-28 december tussen 12.00 en 20.00 uur.

Programma in 30ML:

  • Zaterdag 16 december 20.00 uur Opening met Burgemeester René Verhulst, Stadsdichter Larissa Verhoeff en Irma Dee
  • Maandag 18 december 20.00 uur Een open gesprek met muzikale omlijsting van Marcel Verheugd (aanmelden verplicht)
  • Woensdag 20 december 19.30 uur Workshop woorden geven aan je gevoel door Hip Hop artiest Jesse van Maanen (Aanmelden verplicht)
  • Donderdag 28 december 20.00 uur Slotavond Rouwen & Vieren met muziek van Boter bij de Vis.

Meld je aan als vrijwilliger

Ede rouwt en Viert is een ruimte van begrip, steun en heling voor mensen die rouwen en behoefte hebben aan verbinding. Als vrijwilliger speel je een cruciale rol in het creëren van een gastvrije, ondersteunende en troostende omgeving.

Wil je ook in de flexpool?(Vereist)
Mocht er een vrijwilliger verhinderd zijn, dan zouden we uit deze groep van mensen een (last minute) vervanger zoeken.
Koffie en thee wordt voorzien bij buurtondernemers, heb je nog vragen/opmerkingen/reacties/ideeën, dan horen we het graag. Bijv. hoeveel shifts je maximaal beschikbaar bent of met wie je evt. samen een shift wilt doen.