Ons verhaal

Ede Viert ontstond rond kerst 2020, midden in de coronalockdown, toen iedereen zijn activiteiten in het water zag vallen. Froukje Davidse – geestelijk verzorger – nam daarop het initiatief om een digitale kersttafel te creĆ«ren. Ze deed dat samen met onder andere Cultura, Malkander, omroep XON en van Drongelen mediatechniek.

Ruim 1000 Edenaren schoven digitaal aan en ongeveer 40 partners organiseerden mee. Van lokale koks tot kerken en van welzijnsorganisatie tot mediabedrijf. Iedereen was van betekenis. Niemand stond dan ook gek te kijken toen in 2021 Ede viert Fitrfeest (Suikerfeest) werd gevierd. Dit zorgde voor nog meer organisaties die de smaak van deze manier van samenwerken te pakken kregen.

Kerst 2021 werd het vliegwiel voor een breed gedragen coronaherstelplan. Samen met onze partners vierden we ruim 30 feestjes van verbinding. We vierden met een lach en een traan. Een lach om wat we weer mochten en een traan om wie en wat we verloren zijn.

Ondertussen is Ede Viert uitgegroeid tot een brede beweging met een eigen filosofie en een eigen werkwijze. Wil je onderdeel uitmaken van onze beweging vol betekenis? Geeft ons dan een seintje. Met jou vinden we het namelijk nog leuker!

Ons team

Professionals uit verschillende organisaties hebben zich verenigd in het kernteam van Ede Viert. Zij dragen bij aan verbinding in de Edese samenleving door de inzet van vier boosters. Dat doen we samen met alle enthousiaste partners.

Samenbrengen in werkgroepen

Bij elk initiatief bedenken we: ‘Wie zou hier ook aan bij willen dragen?’ Zo gaan we samen aan de slag, leren we elkaar als geen ander kennen en kunnen we op elkaar rekenen.

Meewind

We doen datgene wat nodig is om werkgroepen vooruit te helpen. Onze betrokkenheid is een garantie voor een succesvolle uitvoering van de plannen.

Elkaars impact versterken

Dit is onze belangrijkste booster om in verbinding te komen. Soms stap je van je eigen belang af, om de ander te versterken. Dit vraagt altijd om vertrouwen.

Etalage

Partners krijgen de gelegenheid om hun initiatieven in de ‘etalage’ van Ede Viert te zetten. Zo weten inwoners activiteiten en ondersteuning te vinden, die bij hen passen. Groot en klein.

Onze partners